austrálsky farmársky seriál

Fotogaléria: články

Austrálčanky sa hrnú na vidiek

Austrálčanky sa hrnú na vidiek

Myslíte si, že súčasný človek je pohodlný a teda mestský? Iste, ale radikálny obrat môže spôsobiť jeden jediný televízny seriál. Príkladom môže byť Austrália.

Rekordný počet mladých žien sa tu uchádza o prácu honcov na veľkých farmách austrálskeho vnútrozemia. Zdá sa, že za to môže i nám známy seriál McLeodove dcéry.

Majitelia fariem mali až do nedávna veľkú núdzu o pracovné sily, pretože mladí muži začali dávať prednosť práci v prosperujúcom baníckom priemysle. Teraz sa zdá, že ich problémy skončili - o prácu sa uchádzajú mladé ženy, ktoré sú ochotné vzdať sa práce v meste a skúsiť život v prašnej austrálskej buši.

Ako uvádza BBC, jeden z najväčších vlastníkov austrálskych fariem Kidman & Co. uvádza, že dve tretiny ľudí, ktorí sa uňho uchádzajú o prácu, sú ženy. Mnohé z nich inšpiroval seriál McLeodove dcéry, ktorý rozpráva príbeh žien, farmárok na odľahlom vidieku. Život na austrálskom vidieku je však tvrdý a záujemcovia o prácu sú varovaní, že si budú musieť zvyknúť na horúčavu, prach a veľa múch a komárov.

Dvadsaťpäťročná Sarah Amy, ktorá pracuje na Anna Creek Station, najväčšej dobytkárskej farme na svete, vraví, že si to i tak zatiaľ ohromne užíva: "Je to jednoducho fajn prostredie - je to aktívne, je tu zábava a človek sa naučí veľa vecí. Prečo by to niekto nebral?" Manažér farmy Randall Crozier tvrdí, že jeho ženské "kovbojky", ktorým sa tu vraví "jillaroos", sú skvelé pracovníčky. "Necvičia s nimi hormóny, pri práci s dobytkom sú jemnejšie a vytrvalejšie a i o stroje a motorky sa starajú lepšie než väčšina chlapov. Niežeby chlapi nepracovali dobre, tiež sú to pracanti, ale svet sa mení a dnešné ženy sú už pomaly tvrdšie než muži."

 

zdroj: lepsiebyvanie.centrum.sk

(c) 2008 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode